„Dresajul bun se face prin joacă” - Hediger
  Dresaj prin joacă
       
Nume
  Home          
  Mail
  Hartă           antispam
  Contact           Cod: 
  www.dresajprinjoaca.ro        
  Dresaj Vreau câine! Psihologie canină Informaţii diverse        Media

        Știri         Forum
 
dresaj prin joaca
  Meniu

Home

Hartă

Dresaj

Vreau câine!

Psihologie canină

Informaţii diverse

Media

Știri

Contact

Forum

De ce vreau câine

Ce înseamnă un câine în viaţa mea

Foarte mulţi oameni achiziţionează căţelul, apoi descoperă că au făcut o greşeală pentru că l-au ales pe criterii eronate, sau nu pot face faţă problemelor pe care puiul le cauzează direct sau indirect, sau nu li se mai pare simpatic când acesta creşte, sau efortul financiar e prea mare, sau nu mai au timp să se ocupe de el pentru că li se schimbă programul, sau trebuie să se mute din oraş pentru a merge la facultate sau la muncă şi nu-l pot lua cu ei, sau trebuie să se mute şi lasă câinele cu părinţii care nu-l pot stăpâni, etc.
Rezultatul este deseori abandonarea câinelui, fie uitat în curte unde nimeni nu se mai joacă cu el sau pe canapeaua de unde nu are voie sa se ridice decât pentru a mânca şi a fi mângâiat când are cineva chef de asta, fie aruncat direct în stradă.

Aducerea unui câine acasă e o responsabilitate mare. Din acel moment, câinele va depinde de dv pentru mâncare, apă, siguranţă şi activităţi fizice şi mentale până când va muri, posibil peste 10 ani.

Din aceste motive, trebuie să vă gândiţi bine ce presupune un câine şi dacă puteţi să aveţi grijă de el.

Multe din informaţiile scrise aici sunt lucruri de bun simţ, chiar evidente, însă sunt esenţiale pentru evitarea multor neplăceri. În mod intenţionat nu am atins mai deloc subiecte ce ţin de dresaj sau de psihologia canină pentru că nu este aici locul pentru asta. Similar, motivele pentru care câinii fac anumite lucruri şi modul cum îi putem schimba vor fi discutate în altă parte.

Prima secţiune a articolului, De ce vreau câine, trece în revistă motivele uzuale pentru care ne luăm câinele şi discută problemele care pot să apară de aici, când suntem orbiţi de un anumit motiv şi uităm (sau nu ştim) ce înseamnă de fapt a avea grijă de un câine.

A doua secţiune, Ce înseamnă un câine în viaţa mea, studiază schimbările care vor veni în viaţa dv odată cu căţelul, de la distrugerile pe care le poate face prin casă, la modul în care poate fi luat în călătorii.

 
Home - Dresaj - Vreau câine! - Psihologie canină - Informaţii diverse - Media - Știri - Guestbook - Contact - Forum
by Lizzart